Körverket

Detta är platsen. Detta är tiden. Ett körverk om att vara människa

DÄPDÄT2

När livet ställs på sin spets – vad är viktigt för just dig? Den frågan har jag ställt till tio olika personer, med skiftande bakgrunder och erfarenheter. Svaren har skilt sig åt. Det har handlat om sorg och glädje, vilsenhet och trygghet. Om livet som varannanveckasförälder, om #metoo och om längtan till hemlandet. De tio berättelserna har blivit låttexter som tonsatts och arrangerats av Daniel Hjorth.

Under 2018 ägnade barn- ungdoms- och vuxenkörerna i Västra Karaby, Kävlinge och Häljarp, under ledning av körledarna Eva Hallberg, Lisa Borssén, Lars Ahlinder och Elinmaria Hjorth en stor del av året  åt att repetera in sångerna.

Granstugan2

I slutet av oktober hade körverket Detta är platsen. Detta är tiden premiär i en fullsatt Karaby kyrka. Bortåt nittio sångare och en handfull professionella musiker framförde styckena, som varvades med recitationer ur de ursprungliga intervjuerna.

”Saknar ord. Verkligen gripande! Vilket vackert verk, suveränt framfört. Tack ni som är initiativtagare och alla ni som är medskapare”
”WOW!!!! Det var det mäktigaste körverk jag varit med om. Ett minne för livet”
”Tårarna rann. Både hos mig och många andra besökare. Det här var en upplevelse att minnas”.

Ytterligare två framföranden hade vi, i Korsbackakyrkan i Kävlinge och i Asmundtorps kyrka. Succé även där.

https://www.sydsvenskan.se/2018-10-14/kavlingebors-tankar-blir-musik-nytt-korverk-har-snart

Körverket sändes i sin helhet i Sveriges Radio den 19 januari 2020, inom ramen för Gudstjänsten i P1. Respons från en av många lyssnare: ”Public service när den är som bäst!”.

Nu kan fler körer få ta del av detta verk. Noter beställs via Gehrmans musikförlag https://www.gehrmans.se/…/detta-ar-platsen-detta-ar-tiden-x…
#gehrmansmusikförlag